Fursecuri fragede (fara unt)

de deyutzky in Dulciuri, 16 Noi 2016 | 30016 vizualizari

 

Cred ca e una dintre cele mai simple retete de fursecuri. Se face foarte usor si nu necesita multe ingrediente...dar este doar o singura problema...creeaza dependentaaaa!! Mananci si nu te mai opresti! :)))) Sa nu spuneti ca nu v-am zis...
Pentru reteta m-am inspirat de la Edith's Kitchen, dar am vrut sa-i aduc un plus de gust retetei...si am adaugat cateva nuci macinate. Sunt delicioase! Le-am si pus pe lista de sarbatori! :D 

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 200 g faina
  • 25 g nuci macinate(daca nu aveti nuci si vreti sa lasati reteta simpla, adaugati faina in locul nucilor)
  • 1 fiola esenta de vanilie-unt
  • Decor:
  • aprox. 50 g ciocolata(eu am avut 25 g ciocolata neagra si 25 g alba)
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede (fara unt):

Din cantitatile specificate mi-au iesit aprox. 50 de fursecuri. 

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste.

Adaugam uleiul, putin cate putin. apoi mixam bine compozitia. 

Amestecam faina cu nucile macinate, apoi adaugam acest amestec in ploaie peste compozitia de oua. 

Mixam la inceput la viteza mica, apoi amestecam cu o lingura pana la omogenizare. Adaugam la final si esenta de vanilie si amestecam.

Preincalzim cuptorul la foc mediu.

Punem compozitia de aluat intr-un pos (daca nu aveti pos, puneti intr-o punga pe care o taiati la un colt), apoi formam fursecurile intr-o tava cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor la foc protrivit pentru aprox. 10-12 minute, nu mai mult (daca le lasati mai mult se vor arde). Dupa 10 minute le verificati, iar daca sunt aurite putin pe margini, sunt gata. 

Le scoatem si le lasam la racit, apoi le decoram cu ciocolata topita. Va sfatuiesc sa le decorati cu ciocolata doar inainte de a le consuma. Daca vreti sa le pastrati pentru cateva zile, mai bine le pastrati fara sa fie decorate. 

Le pastram in cutii inchise. Se pastreaza fragede si 2-3 zile. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede (fara unt)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:21

super!

deyutzky 1

07.02.2019, 23:25

MarilenaV, imi pare rau ca nu ti-a iesit reteta, insa pot sa te asigur ca este foarte buna, nu a fost testata doar de mine, ci si de alte persoane. Aluatul, dupa cum scrie si in descriere, nu prea ai cum sa-l "manevrezi" pentru ca este o compozitie lichida care se pune intr-un pos sau o punga.

deyutzky 1

07.02.2019, 23:44

Draga doamna, nu eu am inventat reteta asta, eu am preluat-o la randul meu si am testat-o. Mie mi-a iesit, de ce? Probabil ca eu chiar ma pricep sa "manevrez" mai multe tipuri de aluat....si probabil dumneavoastra mai trebuie sa va documentati in ceea ce priveste acest lucru. Mult succes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de cioco-ness